INGEN BINDNINGSTID & ALLTID FRI FRAKT
nattjästa frallor så enkla att göra
2020-09-28 Food Court / Receptbanken

Superenkla nattjästa frallor – för dig som inte orkar vänta på jäsning

Nattjästa frallor är verkligen perfekt för dig som inte orkar vänta på degar som ska jäsa. Vem vill inte ha nybakat bröd på morgonen, på dryga 15 minuter (beroende på hur snabbt ugnen värmer upp sig)? Varma frallor där smöret och osten smälter lite… Låter det som något för dig? Då ska du absolut läsa vidare!

Lindas nattjästa frallor

Ca 20 st

50 g jäst
7 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
½ dl rapsolja
16–17 dl vetemjöl

Gör så här

  1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt den fingervarma mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg. Kör den i en hushållsmaskin i några minuter eller knåda degen för hand.
  2. Dela degen i ca 20 bitar, för hand eller med en sax eller kniv. Rulla varje bit i lite vetemjöl. De behöver inte formas utan låt formen variera och vara lite slarvig. De blir ändå släta och fina när de jäser och gräddas.
  3. Lägg frallorna på två plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta med en kökshandduk i kylen över natten.
  4. På morgonen: Ta fram bröden ur kylen. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 minuter. Låt dem svalna något på ett galler.
  5. Ta fram dina favoritpålägg och hugg in!

Receptet med tydliga steg-för-steg-bilder hittar du hos Lindas bakskola. Har du aldrig bakat bröd förut, kanske just bara för att du inte orkar vänta på jäsningen, rekommenderar jag dig verkligen att prova nattjästa frallor! Ett så smidigt sätt att få nybakat bröd till frukost. Kanske överraska resten av familjen på morgonen?

Här i vår Receptbank hittar du även härliga smooties och andra frukost- och brunchtips.


Ha en god morgon!

Hälsningar Marie-Fe, kommunikationsansvarig och hobbykonditor (som nu också bakar något som jäser!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*

Fler inlägg i Receptbanken

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!