Saganaki som alternativ till halloumiosten
Saganaki är en ost som kommer från Grekland. Den är lite som den cypriotiska halloumiosten. Den går utmärkt att steka men också att riva ner i maträtter. Prova stekt Saganaki i sommar! God som förrätt med ett par citronstänk. Panera den gärna i ströbröd eller mjöl. Våra vänner på Fontanas Saganaki är tillverkad av getmjölk och har en fetthalt på 24%.
Stekt Saganaki – Saganaki Tiganito
Stekt saganaki passar bra som en förrätt eller som en del av en måltid med smårätter. Så här enkelt kan du tillaga den.- Stek saganakiosten på drygt medelvärme ett par minuter på varje sida. Vänd bara en gång.
- Skär den i bitar, droppa över citronsaft och servera.
Fler smarriga recept med Saganaki hittar du hos våra grannar här i Tyresö, på Fontana.se Vad sägs exempelvis om ”Caesarsallad med Saganaki” eller ”Gratinerad portabello med Saganaki och gremolata”? Här i vår Food Court hittar du en mängd andra sommar-recept.