2020-07-21 Food Court / Blogg
Bjärekyckling eller majskyckling – vad är vad?
Som många av er nog vet, så är Bjärefågels kyckling en majskyckling. Varför kallas den då för Bjärekyckling istället för majskyckling? Jo, för att den är så mycket mer än bara en majskyckling:
Bjärekyckling är helt fri från antibiotika och antibiotikaliknande preparat.
De har bara halva beläggningen i våra kycklingstall, jämfört med svensk standard.
De var först i Sverige med att föda upp den långsamt växande Rowan Ranger-kycklingen.
Kycklingarna äter ett helt vegetabiliskt GMO-fritt foder där huvudingrediensen är majs odlad i Glumslöv. Inget fiskmjöl!
De sprutar aldrig in saltlake i produkterna. En oförädlad produkt från Bjärefågel innehåller enbart kyckling.
Kycklingarna hanteras med två händer inför transport.
Den enda kycklingproducenten som är certifierad av Svenskt Sigill. De är även certifierade av Svensk Fågel.
Det är skillnaden på majskyckling och Bjärekyckling!
Läs mer om Bjärefågel och Bjärekyckling här i vår Food Court.